Huimaavaa vauhtia kehittyvä teknologia on johdattanut meidät aivan uudenlaiseen autopelien maailmaan. Ottaen huomioon, että ensimmäiset elektroniset pelit tulivat markkinoille vasta muutama vuosikymmen sitten, on kehitys niistä ajoista ollut äärettömän nopeaa.

Erilaisten pelikonsolien avulla voi miltei kirjaimellisesti sukeltaa sisälle pelin maailman luomaan virtuaaliseen todellisuuteen. Eri aiheisia pelejä löytyy jokaiseen makuun, mutta yksi suosituimmista aiheista on ehdottomasti kilpailemiseen perustuva autopeli.forzam1  Uusimmissa kilpa-autoihin keskittyvissä peleissä pelaaja pääsee testaamaan ajotaitojaan liki samanlaisissa olosuhteissa kuin huippukuskit ajavat todellisuudessa. Lisäksi rataominaisuudet ovat peleissä vastaavat kuin kyseisellä radalla todellisuudessa. Tämän mallintamisen myötä pelaaja pääsee tutustumaan tarkemmin paikkoihin, joita hän on aiemmin nähnyt televisiosta.

On siis helposti ymmärrettävää, että huippuluokan autopelit, kuten Forza Motorsportit, vetoavat sekä lapsiin että myös aikuisiin pelaajiin.

Grafiikka ja tehosteet vievät pelaajan mukanaan

Grafiikka on Forza Motorsport 6 -pelissä huippuluokkaa. Kun laittaa pelin käyntiin ja istuu ratin taakse ohjaamaan, on todellakin syytä kiinnittää turvavyöt. Tunnelma on nimittäin niin lähellä todellisuutta kuin vain mahdollista. Tämä viimeisin versio Forza-sarjan peleistä onkin odotetusti noussut markkinoiden suosituimmaksi autopeliksi. Need for Speed ja Project Cars ovat hävinneet suosiossa tälle uutuudelle, vaikka kilpailu niiden välillä on tasaista.

Forza Motorsport 5 -peli oli suurelle yleisölle hieman pettymys, joten tällä uusimmalla versiolla asiaa on korjattu lisäämällä muun muassa kauan toivotut sade- sekä yöajo-ominaisuudet. Samalla Forza Motorsport 6 -pelissä on paljon tuttuja toimintoja edellisistä versioista, ja sen vahvuutena on vahva panostus aitoon ajokokemukseen ja laadukkaaseen ajosimulaattoriin.forzam3

Pelin grafiikka on valmistettu erittäin tarkasti ja yksityiskohtaisesti, joten esimerkiksi näkyvyys radalla on erinomainen. Äänitehosteisiin on panostettu samanaikaisesti, ja moottorit hyrräävät aivan kuin elävässä elämässä.

Pelaaja saa ratilla ohjattaessa aidosti kokea auton nopeuden, ja hän jopa saa tuntuman renkaiden käyttäytymiseen radalla.

Erityistoiminnot ja uutuudet

Forza Motorsport 6 on ennen kaikkea erittäin laadukas autopeli, joka soveltuu sekä aloittelijoille että taidokkaimmille kuskeille. Pelissä on valittavana runsaat 450 eri automallia ja 26 eri kilparataa, joiden avulla pelaaja voi itse säätää ajon vaativuutta. Miltä kuulostaisi kilpailla vaikkapa Monzan, Daytonan tai Hockenheimin klassisilla radoilla?

Uusiin toimintoihin kuuluvat muun muassa asetukset, joiden avulla pelaaja voi muuttaa pelityyliään erilaisilla säädöillä. Tosin verkossa pelattavassa moninpelissä tämä toiminto ei ole valittavissa.

Pelaaja aloittaa siis helpoimmilta radoilta. Kun voitto tulee kotiin, saa hän palkkioksi valuuttaa, uusia autoja tai asetuksiin liittyviä parannuksia. Haastetta ja vaihtelua on tällä tavalla pelissä mukana koko ajan.forzam2

Haasteet vain kasvavat entisestään pelaajan etenemisen myötä, kun esimerkiksi sadesää yllättää. Tässä tapauksessa kuskin tulee hallita auto radalle kertyneiden lätäköiden läpi. Yöajot ja takana tulevan ajoneuvon valot asettavat myös omat haasteensa kilpailuun.

Ominaista Forza Motorsport 6 -pelille on myös se, että perinteisten rangaistusten sijaan se tarjoaa pelaajalle erilaisia apuvälineitä. Tällä tavalla kilpailusta tulee ennen kaikkea vertaansa vailla oleva virtuaalinen ajokokemus.

Millä konsolilla voi pelata Forza Motorsport 6 –peliä?

Forza Motorsport 6 -peli on Microsoftin julkaisema ja Turn 10 Studion kehittämä ajopeli. Se on saatavilla Xbox One -konsolille, ja sitä voi pelata myös Xbox Livenä, joten verkossa tapahtuvan pelaamisen pelaajamäärä voi olla 2-24 pelaajan välillä. Suositeltavinta on pelata Forza 6 -peliä ratilla, jonka myötä kuski saa mahdollisimman aidon tuntuman auton käyttäytymiseen radalla.