Gran Turismo tuli markkinoille vuonna 1997. Sen tuolloisena tavoitteena oli tuoda mahdollisimman realistinen ajokokemus pelaajille. Suunnittelijat pyrkivät mahdollisimman realistisesti luomaan uudelleen erilaisia autoja, jotta pelaajilla saisivat konsoleillaan mahdollisimman hyvän ajokokemuksen.gran1   Gran Turismo on onnistunut tehtävässään todella hyvin, sillä sarjan pelejä on myyty maailmalle yli 75 miljoonaa kappaletta. Vuonna 2017 Gran Turismo Sport tulee saataville PlayStation 4 -konsolille. Gran Turismo tekee sen yhteydessä yhteistyötä Kansainvälisen autoliiton, FIA:n, kanssa. Heidän tarkoituksenaan on saada pelaajille mahdollisimman hieno autourheilukokemus.

Gran Turismo Sport -pelikokemus

Gran Turismo Sportissa on urheiluautoja, mutta myös ns. ”tavallisia autoja”. Jokainen auto on pyritty jäljentämään viimeistä yksityiskohtaa myöden, kuten istuinten tikkauksia tarkasti jäljitellen. Autoja löytyy 140 kappaletta. Niihin lukeutuvat mm. vuoden 2013 Ferrari, Mazda Roadster S15, Mercedes-Benzin Mercedes AMG GT S15 ja Ford Mustang GT Premium Fastback 15.

Polyphony Digital kehitti tämän rallipelin, joka on Gran Turismon 13. osa. Peliä on mahdollista pelata offline- sekä online-tilassa, mikä on loistava lisä. On selvää, että parhaat autopelit internetissä saivat joukkoonsa uuden nimen.gran2

Parhaita internetissä pelattavia autopelejä on ehkä vähän vaikea löytää. Pelit ovat yleensä todella yksinkertaisia, ja ne saattavat toimia myös puhelimissa tai tableteilla. Pelaaja-arvosteluja lukemalla niitä usein kuitenkin löytyy.

Gran Turismo tuo suhteellisen realistisen ajokokemuksen myös heille, joilla ei ole mahdollisuutta ajaa upeilla ja kalliilla autoilla arkielämässä. Se tarjoaa mielettömän elämyksen lapsille, nuorille ja vanhemmille pelaajille.

Peli on loistava hankinta kaikille autoja ja ralliurheilua rakastaville, jotka haluavat rallipeliltä vähän enemmän. Gran Turismo Sportiin kuuluu kolme asetusta: campaign, sports ja arcade. Jokaisessa niistä on eri autot, tapahtumat sekä online-ominaisuudet.

Gran Turismon tarkoituksena on ollut antaa mahdollisimman dynaaminen autokilpailukokemus. On huomioitava, että tästä versiosta ei kuitenkaan löydy vuorokauden vaihteluita. Peli tarjoaa 19 eri paikkaa, ja kisoja käydään esim. F1-sarjasta tutulla Nürburgringin moottoriradalla sekä 37 muulla vaihtoehdolla.

Gran Turismo Sport verrattuna muihin GT-peleihin

Grafiikka on mennyt reilusti eteenpäin Gran Turismo Sportissa verrattuna sarjan edellisiin peleihin. On aina hienoa nähdä, että pelinkehittäjät eivät jää junnaamaan paikoilleen, vaan haluavat parantaa jo menestyneitä sarjoja entisestään. Muutoksena on myös se, että autovalikoima ei ole niin suuri kuin edellisissä peleissä. Edellisissä versioissa autoja on ollut sadoista tuhanteen saakka. Sport-versio tarjoaa niitä 140 kappaletta.gran3

Huippulisänä tässä pelissä on se, että pelaaja saa ottaa osaa internetissä oleviin FIA:n rallisarjoihin. Pelaajat voivat pelata toisiaan vastaan kansallisessa Nations Cup -sarjassa tai valmistajan Manufacturer Fan Clubissa. Gran Turismo Sportin voittajat voivat saada palkintoja FIA:n palkintogaalassa.

Monet ovat miettineet syytä, miksi Gran Turismo on ottanut vähemmän autoja ja ratoja tähän peliin. Tätä kysymystä voinee selittää uudella toiminnolla, jonka he ovat ottaneet uudelleen takaisin. Scapes-toiminto sallii nimittäin pelaajien valokuvata minkä tahansa auton haluamallaan taustalla.