Internetistä löytyvien pelien määrä on päätä huimaava, joten jokainen löytää varmasti itselleen mieluisamman vaihtoehdon. Tarjolla on seikkailuja ratojen maailmassa, taistelua monsteriautoja vastaan ja autojen hurmaa nettikasinoilla kolikkopelien muodossa.

Kuitenkin suosituimpia ja myös perinteisimpiä klassikkoja ovat vauhdikkaat, jännitystä tihkuvat autopelit, kuten Project Cars tai Need for Speed. Grafiikka ja äänitehosteet ovat upeita. Lisäksi menopelit edustavat loistokasta luksustyyliä. Mikä parasta, autopelit sopivat erinomaisesti aina lapsista vanhempiin.

F1-kuskiksi Formula Racer -pelillä?

Vauhtia ja todellista jännitystä hakevalle pelaajalle sopii erinomaisesti kuninkuusluokan Formula Racer – autopeli. Kyseessä on ehdottomasti yksi alan parhaista nettipeleistä, sillä sen suunnittelussa on jäljitelty mahdollisimman pitkään oikeiden F1-autojen käyttäytymistä radalla.game1

Pelin juoni on myös mukaansatempaava, sillä joka lähdössä on mukana 25 autoa kilpailemassa voitosta. Hyvällä suorituksella voi tienata pelirahaa ja ansaita paikan seuraavalla, hieman haastavammalla radalla.

Pelkästä kaahailusta ei siis tässä pelissä ole kyse. Lisää jännitystä latautuu radalle, kun Kinetic Boost -toiminto aktivoituu. Tämän toiminnon ansiosta jokaisella ajetulla kierroksella kerääntyy lisää energiaa, jonka avulla saat autoosi nopeutta, mutta sitä on osattava hyödyntää huippukuskin taidoilla. Adrenaliinia ja vauhtia ei siis tästä pelistä puutu.

Hurjapäät – The Fast and The Furious

Autopeleissä on aina oltava vauhtia ja jännitystä, ja nimensä mukaisesti sitä löytyy runsain annoksin The Fast and The Furious -pelistä. Pelin aihe, joka perustuu samannimiseen elokuvaan, tekee siitä suositun.game2  Internetissä pelattavissa peleissä aihe ja grafiikka ovatkin olennaisia. Jos haluat kokeilla taitojasi Kalifornian kuuluisilla kaduilla, on tämä peli juuri oikea valinta. Adrenaliini nousee pilviin, kun pelin edetessä pelaaja joutuu välttelemään sekä vastaantulevia autoja että muita mahdollisia esteitä.

Pelaaja voi itse valita auton mallin. Vauhtia pystyy lisäämään vaihteiden avulla, kun taas tietokoneen ohjauksella pystyy hallitsemaan auton suunnan, nopeuden ja jarrutukset. Tämä internetissä pelattava autopeli sopii kaikenikäisille autofaneille tai vauhdin ja jännityksen ystäville.

Rallin huumaa Rally Pointissa

Kun puhutaan parhaista autopeleistä, ei voi olla mainitsematta rallipelejä. Erilaisia versioita löytyy tästäkin kategoriasta runsaasti. Yksi internetin kuuluisista ilmaispeleistä on Rally Point -peli, josta löytyy kolme eri versiota. Tämä peli on seikkailu, jonka välityksellä voit sukeltaa rallin maailmaan sekä vaihteleviin ratoihin ja maisemiin.

Huomioitavaa on toki se, että Rally Point -peli edellyttää tietokoneelta Adobe Shockwave Player -ohjelmaa voidaksesi aktivoida pelin. Siitä löytyy haastetta aivan kuten oikeastakin rallikisasta, sillä kuskin tulee ajaa mahdollisimman hyvin edetäkseen kilvassa seuraavalle radalle.game3

Aluksi pelaajalla on mahdollisuus valita kuudesta radasta kolme. Lisäksi autoja on valittavana kolme kuudesta mahdollisesta mallista. Päätösten jälkeen kilpailu voi alkaa. Aina, kun pelaaja rikkoo rataennätyksen, hänelle avautuu mahdollisuus valita yksi lukituista radoista tai vaihtaa auto parempaan malliin.

Voittaminen ei ole yksinkertaista, sillä pelaajan tulee hallita auton vauhti ja pysyä radalla erilaisilla toiminnoilla. On tärkeää muistaa, että liika kaasutus ei ole hyväksi, jotta välttyisi moottorin ylikuumenemiselta.

Ajoa ja sijoitusta voi seurata checkpoint-pisteiden avulla. Ne ilmaisevat pelaajan ajankohtaisen sijoituksen suhteessa radan ennätykseen.

Helppoa ja edullista nettipelaamista

Pelaaminen voi olla helppoa ja halpaa, kun etsii internetistä kiinnostavan ilmaispelin. Erilaisia pelisivustoja on monia. Niiden etuna on myös se, että samalta sivustolta löytyy lukuisia erilaisia pelejä aiheittain listattuna.

Toki erilaisiin pelikonsoleihin ostettavien pelien laatu on poikkeuksetta korkeampi, mutta hinnatkin nousevat korkeammalle. Hauskan ja jännittävän pelaamisen ei siis tarvitse välttämättä olla kallista ilmaispelien ansiosta.