Sébastien Loeb on ranskalainen rallilegenda. Hän voitti rallin maailmanmestaruuden vuosina 2004-2012 yhdeksänä vuotena peräkkäin. Sébastien Loebilla on myös paljon muita ennätyksiä, kuten eniten osakilpailuvoittoja (yhteensä 75 kpl), eniten peräkkäisiä voittoja kaudella (6) sekä yhden kauden aikana saatuja voittoja (11).seb1   Kun huippukuski lopetti uransa, perusti hän Sébastien Loeb Racing -nimisen rallitallin. Ei siis mikään ihme, että tämä mies inspiroi rallin ystäviä ympäri maailmaa ja innostaa lapsia, nuoria ja aikuisia kokeilemaan nimeään kantavaa peliä.

Peli jäljittelee Loebin uraa tarkasti

Italialainen Milestone-studio on tehnyt tämän Sébastian Loeb Rally Evo -rallipelin. Se teki World Rally Championship -pelisarjaa vuosina 2010-2013, mutta sen jälkeen yhteistyö yritysten välillä loppui lisenssin loputtua.

WRC-sarjan osakilpailuista mukaan on päässyt kahdeksan osakilpailua. Mukana ovat mm. Suomi ja Ruotsi. Pelistä on tehty mahdollisimman kiinnostava rallin ystäville ottamalla mukaan 64 erikoiskoetta, jotka ovat mallinnettu alkuperäisen mukaisesti. Näin ollen keksittyjä tienpätkiä ei pitäisi olla mukana. Autovalikoimaa on runsaasti, sillä menopelejä on kaikkiaan 50 kappaletta. Autot seuraavat yksityiskohtia tarkasti myös sisältä. Ensimmäisessä erikoiskokeessa autona on Sébastien Loebin tapaan Citroën Saxo Kit Car.seb2

Pelaajat ovat pitäneet Pikes Peak -mäkikilpailusta, joka on kuvattu hienosti. Lisäksi heille Loeb Experience -tila, jossa käydään läpi Loebin uran tärkeitä kohtia, on ollut käyttäjien mieleen. Ajotuntuma on parantunut erityisesti asfaltilla sekä lumella, mutta soratiet eivät miellytä kaikkia pelaajia.

Se, että pelistä on tehty niin vahvasti Sébastien Loebin näköinen, on pelin hyvä sekä huono puoli. Sébastienin faneille on hienoa päästä niin vahvasti hänen maailmaansa, mutta osa rallin pelaajista haluaa itse olla omissa nimissään voittamassa rallia sen sijaan, että he olisivat niin sidoksissa Sébastienin uraan.

Pelinkehittäjänä toiminut Basilio kertoo yrityksen halunneen tehdä pelistä kunnianosoituksen Loebille, eikä käyttää häntä pelkästään pelin kannessa. He halusivat luoda interaktiivisen dokumentin huippukuskin urasta nousuineen ja laskuineen.

Miten pelaaja pärjää Loebin kisoissa?

Pelissä onkin selkeä kehityskaari alkuajoista loppuun. Tulokasaikana ajetaan huonossa kunnossa olevalla autolla samoissa kisoissa ja erikoiskokeissa kuin Loeb. Pelaajan pitää asettua Loebin asemaan ja tietysti voittaa myös ensimmäinen mestaruus.

Haasteita on jokaisessa kisassa, sillä ne eivät aina ole helppoja. Loebin uran varrelta tulee samoja autoja, kisoja ja ympäristöjä. Jokaiseen vaiheeseen on lisätty tähdestä kertova video, jossa hän muistelee kyseistä aikaa ja kisaa. Videot ovat kiinnostavia ja tuovat lisäarvoa peliin. Tässä kohtaa voi ehdottomasti olla sitä mieltä, että Milestonen päätös ottaa Loeb kehittelyyn mukaan on ollut oikea.

Peliä voi pelata myös talliin liittyvänä uutena kuskina. Tällöinkin Loeb on myös mukana, ja ura aloitetaan tietysti pohjalta. Kun pelaaja kehittyy, kisat ja rahat kasvavat.

Autopelien jatkuva suosio

Rallipelit ovat erittäin suosittuja pelaajien keskuudessa. Varsinkin pojat ja miehet rakastavat autoja ja kovaa vauhtia. Rallipeliin pääsee myös nopeasti sisään ja pystyy unohtamaan arjen harmauden sen avulla.

Autopelejä löytyykin paljon netistä ilmaisina versioina sekä laadukkaampina versioina erilaisilla konsoleilla. Autoaiheiset kolikkopelit tarjoavat mukavia voittoja nettikasinoilla ratin vääntelyn yhteyteen. Tunnetuimpiin slottipeleihin lukeutuvat mm. Multiplier Mayhem ja Crazy Cars.seb3

Yksinkertaisuus on monesti valttia autopeleissä, vaikka hifistelijät monesti pelaaja-arvosteluissa moittivat juuri sitä. Oululaismiehen Toni Fingerroosin koodaama Hill Climb Racing – mobiilipeli on todella yksinkertainen peli, mutta se nousi hienoon suosioon. Se haastaa latausten määrässä jopa Angry Birdsit. Pelin idea on yksinkertainen: autolla ajetaan ja vältellään bensan loppumista sekä katolleen menoa.

Ajelu on myös mukavan yksinkertaista: kaasua ja jarrua painellaan käytössä olevalla kahdella ohjaimella. Pelin takana oleva Fingerroos itsekin yllättyi yksinkertaisen pelin suosiosta.